Indienii sunt mai multi!

Romanii ar putea spune ca natiunea care are in ultimul timp cei mai multi imigranti, in afara granitelor statului sau, ar fi cea din China.
Ei bine, wrong! Indienii cred ca sunt mai multi. Si sincer sper sa fie asa, pentru ca sunt mai simpatici, sunt foarte credinciosi, au un mod simpatic si hazliu de a vorbi si de a se purta, (cred ca i-am vazut razand in general) si cred ca ar fi OK sa stii ca undeva cu ei faci afaceri decat cu chinezii, pentru ca ai simti ca ai incredere mai mare.
E adevarat, India e mai departe si mai putin accesibila din cauza ca nu au infrastructura Chinei si poate acesta este singurul motiv pentru care continuam sa lucram mai degraba cu chinezii decat cu indienii. Adica cel putin stii ca, cu chinezii, marfa ajunge cat de cat la timp dar calitatea e o problema, pretul insa e … cat de cat accesibil, fata de indieni care desi vor sa faca bine si clientul sa fie multumit, sunt afectati de multi factori externi (ca de ex. inundatiile, transporturile care nu respecta programul din diferite motive umane si naturale, comunicatiile precare, etc).

Vreau sa vad India, numai sa am un motiv si incredere ca merita. Sunt sigur ca oamenii de acolo cu adevarat vor sa te vada multumit de activitatea lor, decat cu chinezii care ai impresia tot timpul ca clientul trebuie sa ii pupe in fund.

Suparat, suparat sunt Doamne, suparat… pe chinezii astia… Mama lor!

One Comment

  1. Avram Ionut says:

    Hai sa producem in Romania, intr-un orasel micut de provincie, poate chiar intr-o zona rurala. Cu siguranta calitatea va fi superioara lucrurilor chinezesti si indiene si o diferenta de cost de productie poate ceva mai mare, dar cu perspectiva de export in Uniunea Europeana.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.