Franta – ca un… mare ogor frumos.

Inainte de aterizarea pe aeroportul Charles De Gaulle din Paris, am fost surprins de privelistea locurilor vazute de mine pe geamul avionului. Chiar nu aveam chef sa ma uit pe geam, eram foarte somnoros si obosit, nu imi doream decat o aterizare rapida si usoara si… poate sa ma mai ia somnul. (invidiez pe cei care pot cu adevarat dormi in avion…!!!)
Dar atentia mi-a fost luata de cat de frumos erau parcelate loturile agricole, cat de… in acelasi sens sa arate (poate plugul se trage doar spre nord?). Mai mult, nu exista portiune de pamant scapata de sub atentie, stateam si ma intrebam: oare fac asta in felul comunist pe care imi aduc aminte ca Lenin parca il propovaduia? Adica exista acea mobilizare sustinuta de motivarea interna a grupului a.i. fiecare sa spuna prezent si sa si aplice intocmai cu “directivele primite de la centru”? Poate ca da, dar aici parca o fac intr-o mare placere si mare satisfactie.

Am zburat cu Air France, excelenta aterizare, mai rar asa de lina.
Aerportul CDG este insa foarte urat, parca nu a mai fost renovat de 10 ani.
In continuare, cel mai frumos aeroport vazut de mine ramane cel din Amsterdam, asta pana voi vedea pe cel din Toronto (cica e interesant si acela) in 14 Ianuarie.
Canada, here I come!
France, au revoire! (habar nu am daca am scris bine)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.