Marketing de tara – Comunistii o fac mai bine!

Sunt in China si nu pot sa nu remarc toate luminile, decoratiunile, arhitecura, serviciile (nu toate) si multe alte lucruri care arata ca in spate se investeste masiv.
In avion (curse interne), exista pe ecrane intotdeauna un spot mic cu unul si una, ambii chinezi, foarte surazatori, care par ca traiesc un moment al vietii lor nemaipomenit, intr-o atmosfera de juvilatie.

Peste drum de hotel este o piateta nemaipomenita, i-am uitat numele, dar e totul de o arhitectura atat de frumoasa ca si vienezii ar muri de invidie. Cu lumini, cu jocuri de jeturi de apa, cu spatiu generos sa isi gaseasca fiecare un loc, inconjurata de magazine (cel mai mare centru comercial vazut vreodata).
 Ningbo, China

 

 Cred ca cei care inainte, pe cand China era rosie toata, aveau grija sa controleze imaginile si mesajele a.i. sa fie pro-comuniste si pro-Mao, au ramas in campul muncii, sistemul nu i-a pus pe bara, le-a cerut sa faca acelasi lucru, dar pentru tara – si chiar le place si chiar sunt sustinuti!!
E un mod foarte eficient de a castiga timp in schimbarea inceputa: nu ii alungi si stai sa reconstruiesti echipa, ci le dai noi jucarii si un noua plansa, ii pui sa faca un nou joc.

 

One Comment

  1. catalin says:

    [...]
    merci, dane !
    sa iti ajute dumnezeu si sa te intoarca catre bunatate si rugaciune !

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.