Volkswagen si Renault – masini care stau!

Achizitia unui automobil a fost intotdeauna o decizie importanta, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii. Pretul nu este tocmai al unui televizor, vrei ca de banii platiti se te bucuri cat mai bine investitia facuta si, mai ales cand e noua, sa iti satisfaca cerintele pentru care a fost achizitionata.

VW Passat – nu se gasesc piese, service-ul este ocupat
Dar ce te faci cand cumperi o masina cum e VW Passat ultimul model, careia ii cade pompa de motorina si …. piese nu gasesc. Si abia iesise din garantie, numai bine a cazut defectiunea acesteia. A fost greu de adus cu platforma la service, mai ales ca defectiunea s-a produs pe 1 Ianuarie, dar mai greu sa reusesti sa fortezi sa fie facuta constatarea, sa reusesti sa convingi sa se uite la ea, macar sa stii ce e nevoie. In fine, dureaza 1 saptaman, reusesti sa afli ca e pompa de motorina, nu se gaseste nimic pe stoc… de fapt nu se gaseste nicaieri in reteaua Volkswagen ceva pe stoc in acest sens. Totusi, ti se cere sa platesti un avans pentru comanda acesteia, dar nu exista nici macar o informatie despre cand va fi livrata. Astepti 3 saptamani… nimic. Porsche iti comunica din nou ca nu se stie nimic despre piesa, dupa ce ii cauti pe telefon , email si la sediul lor in mod repetat.
Trimiti mesaj pe site-ul lor… nimic dupa 2 saptamani, niciun raspuns.
Se implineste curand pe 2 Februarie o luna de cand masina e neclintita. Cine si-ar dori sa isi cumpere un VW Passat in acest caz? Tocmai vedem din nou reclame la TV cu modelul discutat, oare nu ii intereseaza decat sa vanda si atat? Daca tot au vanzari mari, de ce nu au grija sa asigure si service mai bun?
Si te gandesti sa vinzi masina dupa aceasta poveste si sa iti iei un Audi Q7…
Dar, vai, tot cei de la Porsche Romania vand aceasta marca…. si stim deja ce service au, nu?

Renault – dupa 30 de zile, inca nu poti inscrie masina
Nemaipomenit din nou: cumperi Clio Symbol cumparata la o oferta atragatoare, livrata imediat, totul pare ok… Dar nu e!
De ce? Dupa perioada de o luna de zile in care circuli cu numerele rosii provizorii, trebuie sa inscrii masina, ai nevoie de cartea de identitate. Intrebi la dealer si … ti se spune ca Renault Romania nu le-a emis nici dupa aproape o luna. Incredibil! Masina noua, sta in garaj, nu poti circula cu ea.
Trimiti mesaj de pe site-ul Renault Romania, soliciti raspuns.
Timp de aproape 2 saptamani nimic.
Pana la urma, cartea de identitate este eliberata, dupa aproape o luna si jumatate.

Ce se intampla in tara noastra? Astfel de corporatii nu ar avea nicio sansa in tara lor cu asa service. La noi de ce isi permit totusi?

Concluzie: vezi ce masina iti achitionezi, verifica si ce fel de service au acolo. Nu exista “fascinatia perfectiunii”.

2 Comments

  1. Ionutz says:

    Interese. Nu isi permit decat cu oamenii de rand. La corporati nu face asa. Am auzit pe multi plangandu-se de asta, dar nu numai la VW ci si la Skoda.De asemenea esti tratat ca ultimul om de cei de la Porsche daca vrei o Skoda mai cheala.

  2. Name says:

    Si cu FORD sa intampla la fel!!! Dupa ce au diag. masina am asteptat 3 sapt sa vina piesa. Apoi s-au razgadit si au zis ca altul este defectul si sa mai astept 2 sapt. ca trebuie sa comande alta piesa. M-am lamurit si de B.D.T. Vest halal service!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.